REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (2024)

De Inov-8 TerraUltra G270is dé trailschoen voor hardlopers die op zoek zijn naar een innovatieve, minimalistische, zachte en comfortabele schoen die enorm veelzijdig is als het gaat om oppervlakte en afstand.

De TerraUltra G270is de opvolger van het award winnende model, de G260 - en de TerraUltra G270 heeft zelf ook al een aantal awards gewonnen. Hij is namelijk benoemd tot schoen van het jaar (zowel als het gaat om prestatie als innovatieve technologieën) in 2020 door Runner’s World.

Bekijk waarom in de video-review hieronder

De Terraultra G270 is uitstekend voor allerlei soorten trail - met name ultra marathons.

Dankzij een ongelofelijk sterke grip in de buitenzool, enorm comfort en energieteruggave van de middenzool, is de G270 de perfecte schoen voor alle trailsoorten met name ultra marathons. Ik heb niet de mogelijkheid gehad om de schoen op lange trail runs uit te proberen, maar tijdens mijn korte runs was de schoen ronduit ongelooflijk.

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (1)

De Terraultra G270 vs. de TrailFly G300 Max

Ik heb ook net zijn ‘grote broer’ deTrailFly G300 Max getest, welke een geweldige schoen is die all-in gaat als het gaat om het bieden van comfort en al helemaal als het gaat om energieteruggave. Maar dit model is zeer hoog en heeft een drop van 6mm, dus de TerraUltra G270 is een heel andere ervaring.

De G270 heeft een drop van 0mm, dus als het gaat om de drop is het al een hele andere ervaring. MAAR! Dat betekent niet dat hij niet comfortabel is. Dat is hij zeker!

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (2)

Aanpassingen t.o.v. de Terraultra G260

De voorganger, de G260 werd geprezen voor het hebben van de sterkste en meest duurzame grip ter wereld, dankzij het grafeen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het 50% flexibeler, 50% sterker en 50% duurzamer is dan gewone buitenzolen.

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (3)

Maar helaas werd hij ook bekritiseerd voor zijn pasvorm en middenzool. De bovenkant bood weinig comfort doordat de pasvorm te smal was en over de middenzool werd gezegd dat deze te hard was en niet erg responsief was, rekening houdend met het feit dat de schoen was bedoeld voor ultra-afstanden.

Inov-8 heeft zeker gereageerd op de kritiek. Ze heeft nu een schoen geproduceerd met nog steeds de indrukwekkende buitenzool van grafeen, maar met meer bounce, padding, comfort en een nieuwe grip - gewoon net iets meer van alles. Ik heb de G260 zelf niet uitgeprobeerd om de tekortkomingen te ervaren, maar de G270 is echt een gave trailschoen.

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (4)

Nieuwe ADAPTER-Fit bovenkant in G270

De G270 heeft de breedste pasvorm in de Inov-8 ranglijst dankzij de bovenkant van ADAPTER-fit. Het krijgt een 5 van de 5 als het gaat om pasvorm en voor iemand met een smalle voet (zoals ik) is hij te breed. Gelukkig kon ik de schoen strak genoeg krijgen, zodat deze goed zou werken in het terrein. De rest van de bovenkant voelt licht en minimalistisch, zoals de rest van de schoen. Een goed beschermend teengedeelte en een aantal flexibele lagen over de middenvoet voor echte ondersteuning en stabiliteit.

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (5)

Meer padding en reactievermogen in de middenzool

Er is 3mm extra padding toegevoegd in de middenzool van de G270 samen met het POWERFOW MAX-foam, welke enorm responsief en zacht is. Ik bounce bijna van de één naar de andere stap.

En als extra ingenieus onderdeel, heeft de G270 niet zomaar een willekeurige binnenzool. Inov-8 heeft het haar Boomerang binnenzool genoemd, welke 6mm dik is en is gemaakt van hetzelfde materiaal als het Boost foam van Adidas en de PWRRUN+ middenzool van Saucony.

Het is merkbaar zachter dan een gewone binnenzool en op papier biedt hij tot 40% meer energieteruggave in vergelijking tot voorgaande versies van de schoen. Echt een win-win!

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (6)

De G270 biedt een uitstekende aanraking met de grond

Ik was vrij sceptisch over de 0mm drop, welke vrij substantieel aanvoelt wanneer je stilstaat of hardloopt op asfalt. Maar zodra je in de bossen bent, denk je er niet meer zoveel aan. Naar mijn mening biedt de ontbrekende drop een uitstekende aanraking met het oppervlakte.

Hij reageert gemakkelijk op het oppervlakte. Zelfs als ik op een tak of steen land, voelt de schoen enorm comfortabel en zeer beschermend.

De schoen heeft geen rotsplaat, maar ik heb hier ook niet over nagedacht bij schoenen zoals deSaucony Peregrine en deColumbia Montraildie ik eerder heb getest. Ik heb het niet gemist, waarschijnlijk omdat de buitenzool zo efficiënt en flexibel is dat ik op één of andere manier voorkom dat ik op de verkeerde manier land.

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (7)

De Terraultra G270 heeft de sterkste buitenzool ter wereld

Ik zal mijn review eindigen met het meest indrukwekkende deel van de G270, de innovatieve buitenzool. De 4mm nokken zijn opnieuw ontworpen in een T-vorm met kleine sneden voor een betere grip op natte en zachte ondergronden.

De sneden zijn niet diep genoeg om de schoen ideal te maken voor modderige en zachte ondergronden, maar voor vaste en losse ondergronden biedt hij een geweldige grip

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (8)

De Terraultra G270 is uitstekend voor lange afstanden en/of voor veelzijdige trailruns.

Als je de voorkeur geeft aan een trailschoen met maximaal comfort en bescherming, dan is de G270 wellicht te minimalistisch voor jou. En als je niet gewend bent aan een hardloopschoen met een 0mm drop, dan zul je er zeker geleidelijk gewend aan moeten raken. Het vraagt zeker meer van je kuitspieren, Achilles pees en voeten.

Maar! Als je er klaar voor bent, dan is deG270 zeker een must have trailschoen voor langeafstandslopers met zijn ongelofelijke energieteruggave en comfort. En hij doet het ook goed als zeer veelzijdige trailschoen, omdat hij licht, snel en energiek aanvoelt voor korte, snelle trailruns

Koop de Inov-8 TerraUltra G270

Wil je meer inspiratie?

Lees hier meer artikelen in onze inspiratiewereld:

Inspiratie en artikelen

REVIEW: Inov-8 TerraUltra G270 - De meest populaire trailschoen van Inov-8 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6031

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.