REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (2024)

De meest innovatieve en revolutionaire schoen van 2021 is zojuist uitgebracht. Een trailschoen die de nieuwe maatstaf bepaalt en een sensationele en unieke hardloopervaring biedt met maximaal comfort, een geweldige grip en flexibiliteit voor alle soorten ondergronden.

Ik ben zelf niet de beste trailhardloper en heb maar een kleine selectie aan trailschoenen uitgeprobeerd. Maar! Ook al is mijn ervaring weinig, toch is er veel nodig om indruk op me te maken en om me enthousiast te maken voor een nieuw paar trailschoenen.

En ik moet zeggen dat de Inov-8 TrailFly Ultra G300 MAXeen paar schoenen is waar ik enthousiast van word en ik kan mezelf zeker veel trail runs zien lopen in deze schoenen. De schoen is wild, geweldig en extreem - op een geheel nieuwe en indrukwekkende manier.

Dus, waarom is deze schoen nu zo innovatief en revolutionair? Beluister het in mijn video-review hieronder.

Video-review over Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max hier

De Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max is gebaseerd op grafeen

Waar moet ik beginnen? Er zijn ZOVEEL geweldige technologieën om uit te lichten.

Allereerst, de Inov-8 med TrailFly schoen is de eerste hardloopschoen met schuim materiaal in de middenzool die grafeen bevat. Een innovatie die de nieuwe maatstaf zet als het gaat om duurzaamheid.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (1)

Als je bekend bent met de trailschoenen van INOV-8 dan ben je waarschijnlijk al bekend met het grafeen materiaal. Als je nog niet bekend bent met INOV-8 en grafeen dan kan ik je vertellen dat het iets geweldigs om naar uit te kijken.

Omdat grafeen het dunste materiaal ter wereld is en 200 keer sterker dan staal. Het is ook ongelooflijk flexibel. Je kunt het vouwen, uitrekken en buigen zonder het te breken. De mensen die grafeen ontdekten, kregen hiervoor in 2010 zelfs Nobelprijs.

Door grafeen in haar hardloopschoenen toe te voegen heeft INOV-8 de meest indrukwekkende grip in de buitenzool kunnen ontwerpen, waarvan bewezen is dat hij 50% flexibeler, 50% sterker en 50% duurzamer is dan normale buitenzolen. INOV-8 is het enige merk ter wereld dat grafeen gebruikt.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (2)

De Trailfly Ulta G300 Max is ontworpen met grafeen in de middenzool

Een succesverhaal dat de all-round schoen, de TerraUltra G270, heeft gemaakt tot INOV-8’s meest populaire trailschoen. Maar het stopt niet bij de buitenzool. INOV-8 heeft het gebruik van grafeen in de buitenzool nu verder ontwikkeld en heeft het nu ook toegevoegd in de TrailFly, de middenzool van de schoen - vandaar de naam van de schoen, ”G-Fly”.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (3)

Op papier zou dit de Trailfly middenzool 25% meer energieteruggave moeten geven, wat betekent reactievermogen, in vergelijking tot andere klassieke EVA middenzolen. En zelfs 10% meer dan de TerraUltra, welke al een geweldige energieteruggave heeft.

Ik heb zeker opgemerkt dat de TrailFly responsiever is dan andere trailschoenen die ik heb uitgeprobeerd. In zekere zin is het alsof deze schoen voor mij een eye-opener is die mee heeft doen realiseren wat trail is en waar trailschoenen tot in staat zijn.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (4)

Indrukwekkend comfort ondanks zijn plateau

Ik heb nog maar een paar keer hardgelopen in deze schoenen, maar iets dat ik zeker heb opgemerkt - naast het geweldige reactievermogen - is hoe enorm zacht en comfortabel ze zijn.

De schoen heeft een relatief hoog plateau, in vergelijking tot andere trailschoenen, maar hierdoor biedt hij ook een geweldig comfort.

Gelukkig heb ik ondanks het plateau nog niet een gebrek aan gevoel met het oppervlak opgemerkt.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (5)

De ADAPTER-flex buitenzool biedt een fenomenale grip

Allereerst zorgen de 4mm studs en diepe flex groeven in de middenzool ervoor dat ik me enorm veilig voel op zowel zachte als vaste ondergronden. Op zeer zachte ondergronden echter vind ik dat de schoen geen goede grip biedt. Voor dit soort uitdagingen kun je beter voor de INOV-8 MudClaw G260 V2.

Desalniettemin komt het geweldige contact met het oppervlak door een (ander) geniale zet van INOV-8. Deze 10mm diepe ADAPTER -FLEX groeven in de buiten-en middenzool. De flex groeven van de TrailFly zorgen ervoor dat het de enige maximaal gewatteerde schoen is die zich snel aanpast, reageert en zich vormt naar een oneffen en heuvelachtig terrein.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (6)

Het voelt geweldig hoe de flexibele, hoge middenzool zich aanpast wanneer je over takken, stenen en dergelijke loopt. Mijn voorvoet reageert gemakkelijk en snel, terwijl mijn hiel veilig en stabiel wordt gehouden.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (7)

De ADAPTER-FIT bovenkant laat je voeten vrijuit bewegen

En ook al is het moeilijk te geloven, er is nog iets anders om uit te lichten. De bovenkant! Deze bestaat uit de ADAPTER-FIT technologie van INOV-8 welke zeer ondersteunend en toelatend is. Ik heb de bovenkant als comfortabel ervaren omdat deze de bewegingen van mijn voet op een natuurlijke manier volgt en een goed, beschermend teenvakje heeft

Er is ook genoeg ruimte in de schoen voor mensen met brede voeten, of voor als je tenen opzwellen tijdens het trainen. De TrailFly heeft eigenlijk de breedste pasvorm in het assortiment van INOV-8. Het heeft een score van 5 gekregen op een schaal van 1-5. Persoonlijk vind ik hem iets te breed. Ik heb een vrij smalle en dunne voet en moest de schoen echt strak aantrekken om hem goed te laten passen.

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (8)

DeInov-8 Trailfly Ultra G300 Maxis perfect voor lange afstanden

Maar dit zou de focus niet weg moeten nemen van ALLES wat deze schoen te bieden heeft. Maximaal comfort en ongelooflijke technologie, die ongetwijfeld indruk zullen maken op iedere trailrunner die op zoek is naar een geweldige trailschoen voor lange afstanden of ultra marathon.

Een G-fly middenzool voor een verende en maximaal zachte hardloopervaring. Een buitenzool van grafeen voor extreme grip en duurzaamheid. En ten slotte, maar niet op de laatste plaats, een ADAPTER-FLEX groef voor fantastische flexibiliteit!

Koop de Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max

Wil je meer inspiratie?

Lees hier meer artikelen in onze inspiratiewereld:

Inspiratie en artikelen

REVIEW: Inov-8 TrailFly Ultra G300 Max - de meest innovatieve en revolutionaire trailschoen van 2021? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.